dimecres, 17 d’octubre del 2012

Descobrint Falsàrius

  Navegant per internet un dia vaig trobar una entrevista a un personatge que s'anomena Falsàrius, i que es presenta disfressat amb un nassot postís, unes espectaculars ulleres, gorro i davantal de cuiner, amb un aspecte entre burleta i tímid.

  Tot d'una vaig comprovar que aquell tipus em cauria bé. Les seves receptes a la pàgina web falsarius.com són molt especials.

 Amb una introducció humorística redactada amb molt bon estil, passa després a detallar les seves receptes, algunes acompanyades de vídeos explicatius.

 La característica principal de les receptes és que els ingredients principals els trobem en llaunes (tonyina, sardines, fessols, salsitxes, pebres..), sobres refrigerats ja cuinats (truites de patata, arròs, hamburgueses...), pots de vidre (patates, mongetes, xampinyons...), sobres de congelats (fessols, alls, cebes ....)

 En Falsàrius ens diu que és una cuina per a impostors, ja que convé fe veure que empram ingredients naturals, i hem de tenir cura de no deixar senyes del que hem emprat (els convidats a vegades remenen ses bosses de fems per esbrinar què s'hi amaga a les nostres presentacions culinàries)

 La base principal és tenir un bon sofrit, emprar oli d'oliva verge, cebes, alls, i després ja posar els ingredients precuinats que aniran agafant el sabor dels ingredients bàsics per tal d'aconseguir un plat digne d'admiració.

 He de dir que tot d'una vaig veure que un home que aconseguia fer-me somriure, algunes vegades, i riure a les totes en altres ocasions, ja el puc considerar com a genial.

 Després va venir l'època de posar en pràctica alguns dels suggeriments del mestre, amb alguna polèmica amb les experimentades cuineres familiars, però poc a poc vam anar implantant alguna de les seves idees amb bons resultats.

 També ha publicat llibres que contenen les seves receptes, amb unes fotografies molt ben fetes de cada una d'elles.

 Alguna vegada pensava: -qui deu ser aquest personatge que mai posa el seu nom,i simplement es fa dir Falsàrius Chef?

 Fa pocs dies ho vaig esbrinar, també per internet, per casualitat.

 Darrere en Falsàrius s'amaga n'Ignacio Moreno Cuñat "Nacho", nascut a Vitoria, al país Basc, l'any 1957, i amb una dilatada experiència com a guionista de còmics publicats a diversos diaris i revistes als anys vuitanta del segle passat.

 Uns dels seus personatges dels còmics van ser MOT i Goomer que s'anaven publicant als diaris El País i El Mundo.

 Va publicar el llibre "tú eres el más grande", que com ell mateix reconeix en el blog de les receptes, va ser una gamberrada que se li va ocórrer fer. La temàtica va de detectius, màfies, conspiracions, neonazisme.... Els protagonista és el detectiu Marcial, i surten personatges marginals relacionats amb el món dels delinqüents, prostitució, crim organitzat, etc. La temàtica d'aquest llibre és molt semblant a la que ha emprat fa poc temps l'escriptor Eduardo Mendoza al seu llibre "El enredo de la bolsa y la vida".

 Un altre llibre en el que va participar en Nacho va ser "Las insólitas aventuras de Mr Pliuwick", en col·laboració amb en Ricardo Martínez Ortega, que va ser publicat l'any 2006.

 Per acabar la pregunta del milió és: -què devia passar perquè n'Ignacio Moreno Cuñat, un prestigiós guionista amb una gran experiència professional, canviés d'una manera tan espectacular de registre, i passés a convertir-se en Falsàrius Chef, residint actualment a Càdis, i col·laborant en programes de ràdio i televisió i amb una gran difusió de la seva nova fesomia per internet?

  Si s'esdevé el cas i en tenc s'oportunitat li ho pens demanar. És clar que sí.

Referències:
http://www.falsariuschef.com/
http://tuereselmasgrande.blogspot.com.es/
http://www.altair.es/index.php/LAS_INSOLITAS_AVENTURAS_DE_MR_PLIUWICK/42+M53b64d30191/0/?&L=1
http://www.tebeosfera.com/autores/nacho_moreno.html

 Maó, octubre de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada